MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

7 SFATURI PENTRU SUCCES IN AFACERI

1. Cunoaste-te pe tine insuti prima data
Cat de bine te stii? Cum reactionezi la situatii de stres? Care iti sunt punctele sensibile? Ce te enerveaza extrem de rapid? Cum rezista in fata a zeci sau sute de bariere care vin zilnic sau saptamanal? Cum relationezi cu familia/prietenii/amicii/cunostintele? Stii sa fii un lider bun? 
Adreseaza-ti toate intrebarile importante si care te scot din zona de confort. E bine sa stii sau cel putin sa aproximezi modul in care te vei prezenta in anumite instante. Sa fii afacerist in Romania presupune un job aproape full time. Nu trebuie sa te subestimezi, dar nici sa fii prea dur. Asigura-te ca poti aduce echilibru acolo unde e nevoie de el. 
Cunoscandu-te pe tine, ii vei putea ajuta pe altii sa se descopere.
 
2. Planifica tot, chiar daca stii ca e posibil sa nu iti iasa
Organizeaza fiecare ora a programului tau de munca prestabilit pentru o anumita zi. Daca la 10 trebuie sa te intalnesti cu un furnizor, fii la 9:50 acolo. Daca la 11 vine un potential client, fii acolo la 10:30. Fii punctual si pregatit intotdeauna sa satisfaci nevoile partenerilor tai de afaceri. Conteaza enorm de mult in relatia om - om. La urma urmei, impresia generala despre tine s-ar putea sa cantareasca mai mult pentru cineva decat intreaga ta afacere.
 
3. Operationalizarea afacerii
Stii ce vrei sa vinzi, cui si unde. Foarte bine! Stii, insa, ce e necesar pentru a vinde acel produs? Ai calculat fiecare cost in parte? 
Este esential sa te asiguri ca acesti bani cheltuiti pe productie, transport, marketing si angajati nu depaseste valoarea vanzarilor. Nu vei rezista mai mult de o luna pe piata. 
 
4. Testeaza
Scoate-ti produsul in fata unui public divers. Ofera mostre. Discuta. Afla informatii direct de la consumator.
Zece zile de testare te vor ajuta sa faci mutari vitale pentru a-ti garanta succesul.
 
5. Invata de la altii
Analizeaza-ti competitia si vezi ce greseli fac sau... ce lucruri bune fac! 
Invata de la ei si nu plati cu banii, timpul sau angajatii tai pentru erori care au fost deja facute. 
 
6. Cumpara publicitate oriunde stii ca este relevant pentru afacerea ta
Sau investeste in tehnici organice de ranking. Fa, insa, in asa fel incat sa apari primul acolo unde este produsul/serviciul tau cautat. 
 
7. Nu te opri din invatat
Ai ajuns si ai vanzari bune, angajati care sunt platiti bine si muncesc eficient? Bravo. Nu uita, insa, ca e nevoie sa ramai in pas cu toate trendurile si sa te asiguri ca nu esti depasit de un novice care nici macar nu are banii tai!
 
Iti dorim succes!