MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

Sfaturile celor mai de succes antreprenori ai lumii

Fii pregătit mereu pentru schimbare, Bill Gates
 
Bill Gates este co-fondator al Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 67 de miliarde de dolari. Lumea afacerilor se schimbă constant și motivul pentru care Bill Gates a rămas în fruntea domeniului său este disponibilitatea sa de a îmbrățișa schimbarea. Majorității oamenilor le este teamă de schimbare deoarece le este frică de necunoscut, dar este important ca organizațiile să fie pregătite permanent pentru dinamică în tehnologie și în alte astfel de domenii. 
"Întotdeauna supraestimăm schimbarea care va avea loc în următorii doi ani și subestimăm schimbarea care va avea loc în următorii zece. Nu te lăsa acaparat de inacțiune, fii înaintea curbei!" (referire la curba sigmoidală, concept matematic folosit în afaceri atunci când se fac proiecții de viitor).
 

Angajaţii sunt cel mai important lucru pe care îl deţine o companie, Richard Branson
 
Richard Branson, unul dintre cei mai cunoscuți miliardari din lume și fondatorul Virgin Group, a construit un imperiu alcătuit din peste 400 de companii din domenii diferite, de genul companii aeriene, casă și magazine de discuri, organizații editoriale etc. De asemenea, Richard Branson este autorul a mai multor cărți de afaceri, inclusiv o carte autobiografică, Pierderea Virginității în care împărtășește din culisele carierei sale de antreprenor, din care reiese preponderent grija pentru angajații săi. 
Cele mai bune afaceri provin din experiențele personale proaste ale oamenilor. Dacă vă mențineți ochii deschiși, veți găsi ceva care vă frustrează, și atunci trebuie vă gândiți, „Ok, aș putea să fac acel lucru mai bine decât s-a făcut”, iar de acolo poate începe un business.
Angajaţii sunt cel mai important lucru pe care îl deţine o companie, pentru că dacă aceştia sunt fericiţi şi clientii vor fi fericiţi, iar businessul va crește.”

Nu te teme să schimbi direcția la mijlocul drumului, Chad Hurley
 

Chad Hurley, co-fondator al YouTube și fost director executiv al companiei, deține o avere de 300 milioane de dolari și este de părere că oamenii buni sunt cheia oricărei afaceri de succes.
"Atunci când începi să construiești un produs nu considera că deții toate răspunsurile. Înconjoară-te de oameni grozavi. Ai nevoie de angajați în care să ai încredere că își fac treaba. Poți avea o concepție inițială cu privire la modul în care un produs va funcționa, dar trebuie să observi modul în care tu și comunitatea îl folosiți. Nu te teme să schimbi direcția la mijlocul drumului."
 

Succesul în afaceri este 80% psihologie și 20% mecanică, Tonny Robbins
 

Tony este antreprenor, autor de cărți de business, filantrop și cel mai cunoscut strateg de afaceri al Americii. Autoritate recunoscută în domeniul psihologiei managementului, negocierilor și transformării organizaționale, el a fost consilierul în business pentru lideri din întreaga lume, timp de mai bine de 38 de ani. El este, de asemenea, autorul a cinci cărți de vânzări la nivel internațional, inclusiv uneia dintre cele mai vândute cărți despre bani: Money - Master The Game. Unul dintre multele sale sfaturi din sfera afacerilor pentru antreprenorii care își doresc afaceri de succes este că succesul în afaceri depinde în proporție de 80% de mentalitate și de 20% de acțiunile pe care le face orice antreprenor:
"Cea mai dureroasă greșeală pe care o văd la mulți antreprenori este că se gândesc că doar având un plan de afaceri sau un concept minunat este suficient pentru a garanta succesul. Nu este. Succesul în afaceri este 80% psihologie și 20% mecanică. Și, sincer, majoritatea oamenilor nu au mentalitatea construirii unei afaceri."
 

Trăiește simplu și investește în tine, Warren Buffet 
 

Cunoscut sub numele de Oracolul din Omaha, Warren Buffett este renumit pentru stilul de viață simplu, în ciuda averii sale estimate la 86,5 miliarde de dolari. CEO-ul Berkshire Hathaway are gusturi simple, trăiește ca un om obișnuit  și îi place să facă acțiuni de filantropie.
Buffet este de părere că în partea de sus a listei în care merită să investești în viață trebuie să se afle persoana fiecăruia. Indiferent de punctele tale slabe, fă tot posibilul să le depășești și preocupă-te să devii mai bun. 
"Nimeni nu poate elimina ceea ce ai în tine, și toată lumea are potențial nefolosit. Dacă îți poți crește potențialul cu 10%, 20% sau 30%, acest lucru nu se va impozita niciodată. Nicio inflație nu-l poate lua de la tine. Îl ai pentru tot restul vieții tale."
Ceea ce separă un om de afaceri multimilionar de unul obișnuit nu sunt mașina pe care o conduce, costumul pe care îl poartă sau mărimea biroului, ci mentalitatea. După cum spunea în trecut Steve Jobs, „Totul din jurul tău, pe care îl numești viață, este făcut de oameni nu cu mult mai deștepți decât tine. Și tu poți schimba, poți influența, poți să-ți construiești propriile lucruri pe care le pot folosi alți oameni.”