MASTER38 MASTER38 MASTER38 MASTER38 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 BOSSWIN168 COCOL88 COCOL88 COCOL88 COCOL88 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MABAR69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 MAHJONG69 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86 RONIN86

Alte 5 calitati ale unui antreprenor de succes

  1. GANDIREA POZITIVA
Antreprenorii de succes sunt optimisti din fire, pozitivi si vad partea buna a lucrurilor, avand intotdeauna solutii pentru orice problem. Pentru a obtine succesul dorit, este esential sa gandesti mereu pozitiv si sa nu renunti atunci cand intampini un obstacol. Foarte multi oameni isi doresc sa isi inceapa propria afacere, dar nu o fac pentru ca se gandesc ca se gandesc la pierderi, nu la profit. De ce sa pornesti la drum cu ganduri negative? Fii pozitiv, ai incredere in tine si gaseste-ti curajul sa devii ANTREPRENOR.

  1. CAPACITATEA DE A LUA DECIZII
Antreprenorii de succes sunt capabili sa ia decizii corecte si in cele mai nesigure circumstante. Mai ales la inceput, antreprenorul este implicat in tot ce inseamna business. Mai tarziu, dupa ce afacerea incepe sa aiba succes, e esential ca el sa stie cum sa delege responsabilitatile membrilor echipei sale, pentru ca fiecare domeniu de activitate sa fie condus de un specialist. Pana atunci, este normal ca antreprenorul sa se implice in totalitate in afacere si sa se asigure ca viziunea lui este respectata. Pentru asta, trebuie sa fie capabil sa ia decizii pe moment, de multe ori in conditii de stres si nesiguranta. Antreprenoriatul presupune riscuri, iar tu trebuie sa fii gata sa ti le asumi.

  1. PASIUNE
Antreprenorii de succes isi pornesc afacerile din pasiune, din dorinta de a excela si de a se dezvolta intr-un domeniu cunoscut si placut. Orice afacere ar trebui pornita din pasiune, din ideile proprii, din ceea ce iti face placere si ceea ce sti sa faci. Daca incepi o afacere intr-un domeniu in care nu ai mai lucrat pana acum sau care nu iti face placere, sansele de esec sunt foarte mari. Daca totul porneste din pasiune, din dorinta de a crea ceva unic si special care sa te caracterizeze, atunci afacerea ta va inflori. Pasiunea te poate conduce catre succes, atata timp cat crezi in pasiunea ta.

  1. PERSEVERENTA
Antreprenorii de succes nu renunta asa usor, in ciuda tuturor obstacolelor aparute, ci aleg sa mearga mai departe. In orice domeniu, ca sa reusesti trebuie sa ai ambitie. Nu trebuie sa te lasi descurajat de momentele grele prin care cu siguranta vei trece, mai ales la inceputul vietii de antreprenor. Oricare antreprenor de succes are perseverenta si determinarea necesare sa treaca peste orice obstacol si sa nu renunte la visul lui. Fa intotdeauna tot ce iti sta in putinta si nu renunta la afacerea ta atunci cand intervine un obstacol.

  1. RISCUL
Antreprenorii sunt definiti ca si oameni care isi asuma mai multe riscuri decat altii. Ceea ce ii face de succes este asumarea riscurilor dar si controlarea deciziilor. Foarte multi cred ca cei care isi asuma riscuri o fac fara sa gandeasca prea mult. De fapt, pentru un antreprenor, asumarea de riscuri cere o planificare atenta si multa munca in spate. Nimic nu este intamplator. Orice risc asumat inseamna o analiza atenta anterioara si un plan care sa ii conduca spre atingerea obiectivelor dorite. Antreprenorul de success invata pe parcurs, isi asuma riscul si ajusteaza planurile cand este necesar, luand initiativa.